Един от най-артистичните и емоционални хоби-готвачи в MasterChef“ - двойникът на

...
Един от най-артистичните и емоционални хоби-готвачи в MasterChef“ - двойникът на
Коментари Харесай

Защо двойникът на Явор Бахаров напусна Мастършеф

Един от най-артистичните и прочувствени хоби-готвачи в „ MasterChef “ - двойникът на Яов Бахаров, Константин Таквор, напусна кулинарното шоу след серия от гафове. Към финала не престават деветима надарени участници.

Константин се показа най-слабо в първия стадий от елиминацията, в който кандидатите за купата и наградата от 100 000 лв. трябваше да разпознаят 25 продукта от азиатската кухня, измежду които екзотичните джакфрут, уакаме, матча, юкари, перли тапиока и лонган. В тази задача те имаха право да разчитат на зрението и обонянието, само че не и на усета си. Константин даде единствено 9 правилни отговора, шефката на хотел Нела Тинчева - 18, водачът Мартин Банков - 17, а домакинята Цветелина Томиъм позна всички артикули и се трансформира в първенец в най-трудния кулинарен тест до този миг. 

Още при започване на шоуто Таквор се подхлъзна и падна в олио. Освен това Константин подпали кухнята, до момента в който се опитваше да приготви френски десерт. Карамелът му загоря грубо и изпълни с дим дробовете на съперниците му. Докато се щураше измежду облаците пушек, млякото му изкипя и заля котлоните. Той сервира десерта си кръстосан и разочарова Chef Роу. След това се провали и в приготвянето на китайска храна - пролетните му рулца се спукаха, а тестените му хапки с кайма се оказаха преварени. 

Въпреки претърпените компликации, той смъкна престилката с нормалната си необятна усмивка. „ Каквото и да се случваше с теб и към теб в кухнята на „ MasterChef “, нищо не съумя да попречи на положителното ти въодушевление. Тук ти сътвори същински артистичен безпорядък, беше като хала “, похвали го въпреки всичко Chef Роу.  

До елиминацията се стигна след оспорвана отборна борба, чиито старт бе даден от съдийската свирка на Chef Петър Михалчев. А в ресторанта на „ MasterChef ” се настаниха българските почитатели на футболния клуб „ Ливърпул “. Разделени в два конкурентни тима, хоби-готвачите трябваше да подготвят за своите 11 специфични посетители неустоими пици и десерти, които могат да се ядат без принадлежности.

В разгара на борбата журито изпрати синия тим на банката на аления, аления - на мястото на синия, а всеки отбор трябваше да довърши ястието на съперника си.  В напрегнатата обстановка капитанът на алените, артистът Стилиян Желязков, провокира вълна от неодобрение измежду съотборниците си. „ Той е прелестен състезател, само че вълк единак, не е добър обединител и управител “, разкритикува безредния му лидерски жанр Нела.

Отборът на Стилиян предложи на гостите бяла пица с трюфел, микс от колбаси и сирена, а за десерт - къпкейк с малинов сос и крокан. В бързината обаче алените подготвиха 10, а не 11 порции и един от почитателите на „ Ливърпул “ остана с празна паница. Сините дадоха отговор с пица с доматен сос, скаморца и панчета, а към нея прибавиха профитероли с ванилов крем и кули от горски плодове, и завоюваха конкуренцията с 6 на 5 гласа. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР